Considerations To Know About sohbet

kırmızı okla işaretli, 1900’den öncesi. Fotoğrafın çekildiği yer de aşağıdaki click here fotoğrafta görünen Alâeddin Camii’nn soldaki minaresinin arkasındaki çatının üzerindendir.

Zafer Meydanına hakim köşedeki bodrum dahil dört katlı, çatısında iki soğan kubbesi olan büyük Konak, 1910-fourteen yılları arasında Fransız Konsolosluğu, Kurtuluş Savaşı sırasında 1923 yılına dek Askeri Hastane olarak kullanılmıştı.

Büyük kafile şehire doğru yol aldı. Şehrin giriş yerinde büyük bir tak yapılmıştı. Bu ancak sevilen kimselere yapılan bir gösteridir. 

1920’den sonra Konya Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanılan büyük Yusuf Şar Konağı, yine sözkonusu kayıtlardan edinilen bilgilere göre, Yusuf Şar’ın varisleri olan iki oğluna, Fuad ve Behçet Bey’lere geçmiş, Konya Belediyesi de kiracısı olduğu bu Konak karşılığında Behçet Şar’a aylık 917 lira kira bedeli ödemişti.

Bu hususta alınacak önlemleri büyük devletlere bildirecektir ve devletler de alınan önlemlerin uygulamasını gözetleyeceklerdir.”

Konya’da ilk fotoğraf stüdyosu 1895 yılında Ermeni asıllı Garabed Kirkor Solakian tarafından açılmıştı. Çektiği kartpostalları siyah beyaz ve renkli olarak seri halinde hazırlanmıştı.

hemen sonrasında büyük bir şevk ve istekle arşivinde var olan bazı Konya fotoğraflarını benimle paylaşarak, blogun görsel zenginliğine katkı koyan ve her zaman olduğu gibi bana katkılarıyla güç veren,

I wouldn't recommend or pay out An additional information byte.... UNINSTALLED sorry to generally be critical but that's what I do is examination the development on the chatbot and become wholly sincere about The entire working experience. I suggest instructing it to love

tarafından 19 Şubat 1909 tarihinden itibaren yayınlanmaya başlayan “Meşrık-ı İrfan” gazetesinin imtiyazının kendisine verilmesini istemiş, bu isteği güler yüzle karşılayan Vali Mehmet Arifi Paşa’nın gardenımsever ve babacan tavırlarından dolayı da, 23 Aralık 1910 tarihinde yayınlamaya başladığı gazetesine “Babalık” adını vermişti.

Fotoğraftın solunda ağaçların altında görünen, dikdörtgen üzerindeki yuvarlak kemerli yapı ise Alaeddin Tepesi Su Deposu’nun kapısıdır ve daha önceki fotoğraflarda da (Fotoğraf 3’te sağda, Fotoğraf 5’te solda KONYA yazısının altında) da görülmektedir. 

O tarihte otoparka bitişik olarak duran dersane binası boşaltılıp yıkılmış ve Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin evi ihya edilecekmiş. Bu evi inşaa etmek için hangi belgelere başvuracaklar acaba merak içerisindeyim.

19. yüzyılın sonlarında Anadolu'ya göç eden Maruni Avukat Araboğlu Kosti tarafından konut olarak yaptırılan konak, 1892 yılında Fransız Okulu olarak, daha sonra 1970 yılına kadar yeniden konut olarak kullanılmıştır.

Bu fotoğrafı tarihlemek açısından en önemli ipucu Hükümet Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na doğru gelmekte olan bir Belediye Otobüsünün varlığıdır. Konya’da Şehir içi düzenli otobüs seferleri 1941 yılında başlamıştı ve

Yusuf Şar, yıllar boyunca kazandığı büyük paralar ile Konya’da birçok bina yaptırmış ve mülk edinmişti. Cumhuriyet’in ilk yıllarında İstanbul’a yerleşen Yusuf Şar, Konya’daki mülklerinin takibi ve idaresi için bir Süryaniyi vekilharç tayin etmişti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *